2016. március 20., vasárnap

ZÖLDSÉGES TOFU BULGURRAL

A zöldséges tofu nagyon gyorsan készen van, továbbá egészséges és diétás!
Hozzávalók:
1 ek olaj
1 kis fej brokkoli
4 gerezd fokhagyma
1 db chili
1 fej hagyma
15 dkg vörösbab
25 dkg tofu
4 ek szójaszósz
1 ek yelow curry paszta
3 dkg dió
Előkészületek:
A brokkolit kis rózsáira töröm.
A chili felaprítom.
A hagymát felszeletelem.
A fokhagymát vékonyan felszeletelem.
A tofut 2 centis kockára vágom.
A bulgurt forrásban lévő vízzel felöntöm az arány kb. egy a háromhoz
Elkészítése:
Egy wokban az olajat felforrósítom, a brokkoli rózsákat kb. 5 percig magas hőfokon átsütöm, közben folyamatosan keverem. Ha ragad, kevés vízzel felöntöm.
Hozzáadom a chili és fokhagyma szeleteket, a curry pasztát, 1 perc múlva pedig a hagymát, a babot és tofut. Folyamatos keverés mellett 3-5 percig sütöm.
Hozzáadom a szójaszószt és diókat.
A bulgurral együtt melegen tálalom.