2016. március 20., vasárnap

ROZMARINGOS SÜLT PADLIZSÁNNAL TÖLTÖTT PARADICSOM
Hozzávalók:
6 db paradicsom, 
1 db padlizsán, 
1 db vöröshagyma,
6 dkg sajt,
3 gerezd fokhagyma,
só, bors,
1 szál rozmaring,
2-3 ek olaj,
fél citrom leve.
Elkészítés:
1. A padlizsánt félbe vágva, lefelé fordítva sütőpapírra helyezve sütöttem meg 190ºC fokos sütőben.
2. Jó nagy paradicsomokat választok ki ehhez az ételhez. Éles késsel a tetejét levágom, majd karalábéfúróval a belsejüket kivájom.
3. A kikapart húsos részt egy serpenyőben olajon pirított vöröshagymára teszem, rányomom a fokhagymát, sózom, borsozom, friss aprított rozmaring levéllel megszórom. Ahogy a rozmaring is az ételbe kerül ettől kezdve illatozik a konyha. A rozmaring, fokhagyma, paradicsom és hagyma egyvelege mindenkinek meghozza az étvágyát!
4. Kicsit összeforralom a fűszerekkel és végül a sült padlizsán pépesített húsát is beleteszem, ráfacsarok egy fél citrom levét. Pár percig magas fokozaton forralom.
5. A paradicsomok belsejét egy csipet sajttal kibélelem és kiskanál segítségével ügyesen megtöltöm mindegyiket a rozmaringos, sült padlizsános raguval. Ráteszem a kalapjukat, a tetejükre is rakok egy csipet sajtot díszítésnek.
6. Egy kiolajozott sütőedénybe sorakoztatom a töltött paradicsomokat. Légkeveréssel 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készre sül.
Gombás rizzsel tálaltam.