2016. március 20., vasárnap

SZEGFŰGOMBA PETREZSELYMES FEHÉRBOROS PÁCBAN SÜTVE 

HOZZÁVALÓK:

szegfűgomba
2-3 ek olívaolaj
3 dkg vaj
1 dl fehér bor
1 nagy csokor petrezselyem
só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A gombát megtisztítom, ollóval vágok a szárából alaposan megmosom és lecsepegtetem. Először elkészítem a páclevet, egy tálkába öntöm a fehér bort, az olívaolajat, a lapkára szeletelt fokhagymát, majd a gombát, sózom borsozom és óvatosan átforgatom, hogy mindenütt érje a lé. A hűtőben egy órát hagyom a páclében.
A sütőt 180 fokra melegítem, egy lapos sütőedénybe átöntöm a gombát a páclével együtt és a tetejére vajdarabkákat teszek. Körülbelül 10 percig sütöm és megszórom az apróra vágott petrezselyemzölddel, átkeverem és visszatolom még 6-8 percre a sütőbe. Ha véletlenül nem párolgott el a páclé leöntöm, mert csak annyi maradjon amelyben szépen lesül a gomba.