2016. március 20., vasárnap

CUKKINIS SPAGETTI MANDULAFORGÁCCSAL, PARMEZÁNNAL ÉS FÜSTÖLT SAJTTAL



Egyszerű hozzávalókból nagyszerű ízharmónia, ennyit lehet hozzáfűzni! 
Ja és gyorsan elkészíthető, ami szintén nem egy utolsó szempont időnként....

Hozzávalók: 

25 dkg spagetti,
5 dkg reszelt parmezán sajt,
15 dkg füstölt sajt,
2 ek mandulaforgács,
125 ml zsírszegény tej,
2 ek liszt
3 db aprított és reszelt cukkini,
4 gerezd zúzott fokhagyma,
4 ek finomra tépkedett bazsalikom,
3 ek vaj,
1 ek olaj,
só, bors

Elkészítése:

A spagettit sós, forró vízben rugalmasra főzöm. Leszűröm és félrerakom. Felmelegítem a wok-ban az olajat, a vajat és ebben a fokhagymát és a cukkinit puhára párolom. Amikor krémes lett a cukkini megszórom a liszttel és pirítom együtt egy kicsit, de sűrű kevergetés közben, nehogy leégjen!
Ezután felöntöm a tejjel majd megszórom a bazsalikommal.
Sózom, borsozom. Hozzákeverem a tésztát, és még 2 percig főzöm.
Megszórom reszelt parmezánnal ezután még egyszer átkeverem! A parmezántól jó karakteres íze lesz! A tetejére szórom a füstölt reszelt sajtot és a pirított mandulaforgácsot!