2016. március 20., vasárnap

LIBAMÁJ LILAHAGYMA KOMPÓTTAL

Nagyon egyszerű, de annál ünnepibb ez az étel! 
Ha jól emlékszem Zsófi unokahúgom, aki idáig nem szerette a libamájat innentől kezdve 'libamájfun' lett!

A hozzávalók:
50 dkg libamáj,
tej az áztatáshoz,
olaj, só, bors

A lilahagyma kompóthoz:
50 dkb lilahagyma,
olaj,
méz,
cukor,
2 dl zamatos vörösbor,
2-3 evőkanál balzsamecet,
só, bors

Így készítem el:
1. A libamájat a tejben 2-3 órát áztatom.
2. A karikára vágott lilahagymát olajon megfuttatom, a mézet és porcukrot hozzáadom és további 3-4 percig pirítom, amíg karamelizálódni kezd, a bort és a balzsamecetet ráöntöm és lefedve kis lángon 15 percig főzöm.
Ezalatt a zsírjára sül, a tűzről levéve enyhén megsózom és borsozom.
3. Megsütöm a szeletekre vágott libamájat, amit sütés előtt sózok és borsozok.
4. a Sült májszeleteket tányérra rakom, lilahagyma kompóttal és burgonyapürével, valamint vajon megforrósított aszalt szilvával tálalom.