2016. március 20., vasárnap

CSÜLÖKTORTA RÉTESLAPBAN SÜTVE

Hozzávalók:

1 hátsó füstölt csülök
1 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
1 tk szemes bors
2 babérlevél
4 db réteslap
5 dkg vaj
6 db tojás
1 dl tejföl
2 ek liszt
egy csokor petrezselyemzöld

őröl bors

Elkészítése:

A csülköt hideg vízben teszem fel főzni együtt a hagymákkal, babérlevelekkel és borssal. Addig főzöm, míg a csontról magától leválik, ekkor kiveszem és kicsit hűlni hagyom, majd felkockázom. Egy tojás kivételével az összeset felverem, hozzáadom a tejfölt meg a lisztet, összekeverem és végül beleforgatom a csülökhúst. Sózom, borsozom és az apróra vágott petrezselyemzöldet is belerakom. A réteslapokat egyenként olvasztott vajjal megkenem. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelek és a réteslapokat beleterítem úgy, hogy körben a szélein lecsüngjön a réteslap. Beleöntöm a csülkös masszát és befedem a réteslappal. Egy tojást felverek és ezzel lekenem a torta tetejét. 180 fokon 20 percig sütöm, de 10 perc után lefedem egy sütőpapírral a tetejét, hogy ne égjen barnára.