2016. március 27., vasárnap

BIRSALMÁS KACSAAPRÓLÉK LEVES

Ha egy kicsit unalmas a hagyományos húsleves vagy csak egy különleges ízvilágú ételt szeretnénk készíteni, akkor ki kell próbálni ezt a nagyszerű ételt! 
 smile hangulatjel
A hozzávalók:

1 kacsa apróléka
1 közepes fej vöröshagyma
5 db birsalma
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
1 teáskanál citromfű
1 teáskanál tárkony
8-10 db szegfűszeg
1 teáskanál ételízesítő
só, bors


Így készítem el:

Az aprólékot felteszem 2-3 liter hideg vízben főni, mikor felfő lehabozom.
Ezután a vöröshagymát felkockázom és a levesbe rakom, teszek bele sót, borsot és egy kis ételízesítőt is, majd a többi fűszert is beleszórom!
Csendes tűzön jó puhára főzöm a húst, hogy könnyen le lehessen a csontról fejteni!
Ha puha lett egy szűrőkanállal kiszedem az aprólékot és a csontról leszedegetem, a májat pedig felszeletelem és tálalásig félreteszem, ez lesz a levesbetét!
Ezután a megmosott és cikkekre vágott birsalmát a húslébe rakom!
Úgy saccolom, hogy kb. 4-5 perc alatt megpuhul a birsalma .
Ekkor a tejszínt a liszttel simára keverem és folyamatos keverés mellett a levest behabarom.
Egyet forralok, hogy besűrűsödjön és melegen tálalom a májjal és a kacsahússal!