2016. március 20., vasárnap

RÁNTOTT KÍNAI KELKÁPOSZTA FÜSTÖLT SAJTMÁRTÁSSAL

Családom egyik fele vegetáriánus! Ez az étel nekik való, de a húsevőknek is ízlett!

A megtisztított és megmosott kínai kelkáposztát nyolc részre vágom úgy, hogy a torzsája tartsa össze! Bő, forrásban lévő, sós vízben kb. 2 percig blansírozom (előfőzöm). 

A vízből kivéve, a kelkáposztacikkeket alaposan lecsöpögtetem.
A káposztacikkeket óvatosan először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatom.
Felforrósított olajon a panírozott káposztadarabokat aranysárgára sütöm. Párolt rizzsel és sajtmártással tálalom!

A füstölt sajtmártást így készítem el:


Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl erőleves
  • 0,5 cl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszin
  • 15 dkg füstölt sajt
  • tiszta só 
  • bors 
  • szerecsendió 
  • babérlevél 
  • kakukkfű

Elkészítése:

A vajon a karikára vágott hagymát fedő alatt dinszteltem, majd felöntöm a fehérborral és az erőlevessel. Teszek bele két kisebb babérlevelet és egy csipet kakukkfüvet. Addig főzöm, amíg a hagyma teljesen szétfő. Ekkor belerakom füstölt sajtot. Kevergetem ameddig szétolvad a sajt. Tiszta sót használok a sózáshoz, borsozom ízlés szerint és egy kevés szerecsendiót reszelek hozzá. Két-három percet erősebb lángon rotyogtatom sűrű kevergetés közben, majd a főzőtejszínt hozzáadom és mártás sűrűségűre forralom.