2016. március 20., vasárnap

TEJSZÍNES KARFIOL RAKOTTAS
Kedvencünk a karfiol!
Rengeteg ízletes ételt lehet készíteni belőle!
A karfiol rakottas önmagában is fogyasztható vagy köretként is tálalható.
Hozzávalók:
2 fej karfiol
2 csomag krémsajt
10 dkg reszelt sajt, ízlés szerinti ( a füstölt sajt nálunk passzolt)
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
Só és bors ízlés szerint.
1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
2. Megtisztítom a karfiolt és nagyobb rózsáira szedem.
3. A karfiolt forrásban lévő sós vízben 5 percig főzöm, majd leszűröm.
4. A krémsajtot és a reszelt sajtot egy sütőedényben összekeverem, majd erre a forró karfiolt ráborítom.
Sózom, borsozom, átkeverem, hogy mindenhol érjék a sajtok, miközben a forró karfioltól máris olvadozni kezd a sajt.
Végül a tetejét vékonyan meghintem reszelt parmezán sajttal, hogy még ízesebb legyen.
5. Körülbelül 30 percig sütöm. Ha kész apróra vágott petrezselyemmel díszítem.
Gazdagítani is lehet a karfiol rakottast, apróra vágott hagymával vagy aki húsevő sült szalonna kockát is keverhet bele!
Isteni étel!