2016. március 20., vasárnap

SÜLT KÁPIA PAPRIKA

HOZZÁVALÓK:

4-5 db kápia paprika
2-3 gerezd fokhagyma


ELKÉSZÍTÉSE:

A paprikákat egy hegyes fogpiszkálóval megszurkálom, majd egy tűzálló tálba teszem. Öntök alá egy kevés olajat, 200-220 C-on megsütöm. Akkor jó, ha a héja megráncosodik, kicsit "elszenesedik". Sűlés közben többször megforgatom, hogy minden oldala át tudjon sülni. Nyáron a legjobb grillen sütni.
A megsült paprikákat kiveszem a sütőből és alufóliával letakarom az edényt. Így hagyom negyed órát állni a saját a gőzében, mert a héja könnyebben fog leválni.
A héját lehúzom, a magházat is kiszedem és ízlés szerint darabolom, én negyedeltem őket.
Apróra vágott fokhagymával és sóval ízesítettem.
Köretként tálaltam plejskaice mellé.