2008. március 8., szombat

Tárkonyos csirkemell leves

Tárkonyos csirkemell leves

A csirkehús és a zöldségek pirítása


Hozzávalók:
50 dkg csirkemell,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
1 kicsi zellergumó,
2 db erőleveskocka,
2 evőkanál finomliszt,
frissen őrölt fekete bors,
citromlé,
2 dl főzőtejszín,
3 tk. szárított tárkony

Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágom, kloffolóval óvatosan megütögetem és kb. fél tenyérnyi darabokra aprítom. A felhevített olajon kissé megpirítom, kiveszem az olajból a húst és félreteszem. A maradék zsiradékban megpirítom a felaprított hagymát, rádobom a felkarikázott zöldségeket és a zellert, megszórom a tárkonnyal és együtt pirítom a zöldségekkel. Végül visszateszem a húsdarabokat és zsírjára sütöm.
Fontos a pirítás, mert a tárkony fantasztikusan csodás íze úgy fog hangsúlyt kapni, ha a zsiradékon kicsit meg van futtatva!
Ezután felöntöm a kellő mennyiségű vízzel és belerakom a leveskockákat, megszórom ízlés szerint borssal. Felforralom majd a végén a tejszínes habarással besűrítem. Hogy pikánsabb legyen egy kis citromlével ízesítem.