2008. március 9., vasárnap

Tálban sült kafta pulykahúsból


Hozzávalók:

50 dkg darált pulykahús
1 fej vöröshagyma
olaj,
só,
bors,
zöldpetrezselyem,
1 dl sűrített paradicsom


Elkészítése:

A pulykahúst nagyon finomra darálom, majd sóval, borssal fűszerezem. Hozzáadom a hagymát apróra vágva és az ugyancsak finomra vágott petrezselymet. Kiolajozok egy tűzálló tálat, a húsmasszát beleteszem, elegyengetem, majd ráöntök egy csésze sűrített paradicsot, úgy hogy vékonyan ellepje a húst. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb 30 percig sütöm.
Krumpli salátával vagy friss salátával kínálom.
Ez az étel annyira ízlett Basatnak, hogy amit kitálaltam azt mind megette. Eredetileg náluk Törökországban birka húsból készítik, de nálam a fagyasztóban éppen darált pulykahús volt, így született meg a kafta pulykából!