2008. március 23., vasárnap

Mangós kehely



Hozzávalók:

1 liter tej,
2 ek. cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 citrom héja,
8 dkg búzadara,
1 tojás sárgája,
1 mangó,
1 banán,
pár szem cseresznye, őszibarack és körte befőtt, valamint
néhány almakarika vagy az idény szerinti friss gyümölcsök,
4-5 kanál eperlekvár,
fél zacskó étkezési zselatin,

Elkészítése:

Tejbegrízt főzünk vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és 1 ek. cukorral, csipet sóval. Ha kész egy tojás sárgáját elkeverünk benne.
A nyers mangót, ha kissé éretlen lenne, meghámozzuk, feldaraboljuk és cukros vízben puhára főzzük. Ezután pépesítjük. Ha érett a mangó vagy esetleg kész konzervet vásárolunk akkor csak annyi a dolgunk, hogy botmixerrel jól eldolgozzuk. Az eperlekvárt egy deci vízzel és a zselatinnal felfőzzük.
A gyümölcsöket nyársra húzzuk.

A kelyhekbe a tejbegrízt a mangó pürével rétegesen lerakjuk, a végén a zselatinos eperlekvárt a tetejére mintegy színesítő díszítésként ráöntjük, majd a gyümölcsnyárssal tálaljuk.