2008. március 2., vasárnap

Gombapuding sajtmártással Kéti módra

Készen

Előkészületben



Hozzávalók:

25 dkg gomba, 10 dkg natur kukoricapehely, 3 tojás, 10 dkg tehéntúró, 2,5 dl tej, fél bögrényi csemege kukorica, 2 csirkemáj, 2 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál frissen őrőlt fekete bors, ízlés szerint só, a pudingforma kikenéséhez 1 dkg vaj, valamint 1 tasak készen kapható Medve csípőspaprikás sajtszósz .
Elkészítése:

A gombapudinghoz a tisztított gombát szeletkékre vágom. A kukoricapehelyre ráöntöm a tejet, és addig áztatom amig a tej nagy részét felszívja. Közben apróra vágom a vöröshagymát az olajon megfonnyasztom, majd rárakom a gombaszeleteket, és megsózom. Fedő alatt puhára párolom és zsírjára sütöm. A végén belerakom a leszűrt csemege kukoricát. A csirkemájakat fél percre forrásban lévő vízbe rakom, majd ha kicsit hűlt, apró darabokra vágom.
Utána a tojássárgákat sóval és borssal kikeverem. A fűszeres tojássárgát összekeverem a felázott kukoricapehellyel az áttört túróval, a csirkemájjal, majd a készre párolt gombás kukoricával. A legvégén a tojásfehérjéket habbá verem és óvatosan beleforgatom a masszába a tojáshabot. Tetszés szerinti pudingformát vajjal kikenek, belesimítom a gombás masszát és alufóliával befedem. Egy mélyebb tepsibe vizet rakok és ebbe helyezem a pudingformát. Előmelegített forró sütőben addig gőzölöm, amíg a beleszúrt fogpiszkáló már nem tapad a masszától. Körülbelül 10 perc gőzölés után az alufólián óvatosan néhány kis lyukacskát csinálok, mert így könnyebben távozik a gőz.
Végül tálra borítom, és a Medve csípőspaprikás sajtszósszal leöntve tálalom.








Nincsenek megjegyzések: