2008. március 9., vasárnap

Csirke kebab

Sütés előtt

A pác hozzávalói


Hozzávalók:

70 dkg csirkemell,
2 fej vöröshagyma,
2 szem paradicsom,
1 kisebb padlizsán.

A páchoz:
1,5 dl joghurt,
1 csokor petrezselyem zöld,
3 ek citromlé,
2 ek kanál olaj,
2 gerezd foghagyma,
1 ek. paprika por,
1 kk currypor,
2 kk kanál őrölt kömény,
só, bors.

Elkészítése:
A csirkét falatnyi darabokra vágom. Összekeverem a páchoz a hozzávalókat és beleforgatom a húst, letakarom fóliával és állni hagyom legalább 20 percig.
A hagymát, a padlizsánt és a paradicsomot a megfelelő darabkákra vágom, megszórom zöldség grill fűszerrel, pár percig állni hagyom.
Ezután grillpálcikákra húzom fel a húst és a zöldségeket.
Nyáron roston sütöm, télen tűzálló edényre rakom és a sütőben készre sütöm.
Ízlés szerinti körettel tálalom, rizs, sült burgonya vagy friss saláta.


Az én kedves párom István nem igazán kedveli a curryt, de ennek a kebabnak nagyon pikáns ízt ad többek között az a kávéskanálnyi őrölt curry.
Legjobb nyáron a szabadban grillsütőn készíteni a kebabot és sütés közben a maradék páccal meg lehet kenegetni a nyársakat, úgy még finomabb lesz!