2008. március 6., csütörtök

Sütőtökös tejszínes rák széles metélttel

Hozzávalók:
30 dkg széles metélt,
2 dl tejszín,
15 dkg sütőtök,
3 dkg vaj,
30 dkg garnélarák,
4 dkg durvára vágott pörkölt dió,
4 gerezd fokhagyma,
4 szál újhagyma,
csípős fűszerpaprika, só,
1 evőkanál durvára vágott koriander zöldje



Elkészítése:

A megtisztított sütőtököt csíkokra vágom, 2-3 percig lobogó forró vízbe rakom, majd leszűröm és félrerakom.
A rákot megtisztítom ( a fejét és a lábacskáit eltávolítom ) megsózom és a vajon megsütöm.
A megtisztított, zúzott fokhagymát, a fölaprított csípős paprikát, az újhagymát és az aprított koriander zöldjét rádobom a rákra és felöntöm a tejszínnel, majd összeforralom.
A tésztát sós vízben az utasítás szerint megfőzöm, leszűröm.
A kész raguba beledobom a tököt, ráteszem a főtt tésztát, óvatosan összekeverem és megszórom a pörkölt dióval.

Forrás: Konyhaművészet