2008. március 16., vasárnap

Töltött káposzta tarjaszelettel

A töltelék



Sütés előtt




Hozzávalók:

10 pici szelet tarja,
50 dkg darált sertéshús,
10 dkg rizs,
2 tojás,
70 dkg savanyú káposzta,
10 db édeskáposzta levél,
10 dkg füstölt kolbász,
2 dl tejföl,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
só, bors, liszt, olaj, víz,
1 tk csípős fűszerpaprika,
1 kk őrölt kömény,
1 kk kakukkfű


Elkészítése:

Az édeskáposzta leveleket 2 percre forrásban lévő vízbe rakom, kiveszem és félrerakom.
A savanyú káposztát egyszer átforgatom egy tál hideg vízben majd leöntöm róla. A rizst megfuttatom az olajon és felöntöm egy pohár vízzel, sózom, borsozom és fedő alatt félkészre párolom.
A húst kikloffolom, sózom, majd lisztben megforgatom és forró olajon enyhén elősütöm. A darált húst a rizzsel, a tojással, az áttört fokhagymával és a fűszerekkel jól összedolgozom.
Egy édeskáposzta levélre rakom a hússzeletet, arra egy gombóc tölteléket, majd egy füstölt kolbász karikát. Mindezt belegöngyölöm a káposztalevélbe.
Egy mélyebb tepsit kiolajozok, elterítem benne a savanyú káposztát, ráöntök 1 dl vizet, megszórom karikára vágott vöröshagymával és sorba rakom a töltelékeket. A tetejét egy kanál tejföllel és egy karika kolbásszal díszítem. Letakarom és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. A végén leveszem a fóliát és pirosra sütöm a tetejét.