2008. március 10., hétfő

Kávés mousse amaretto mártással




Hozzávalók:

5 dl tejjel készült vaníliás puding
4 dl tejszín
20 g zselatin
2 dl víz
0,5 dl frissen főzött kávé
0,5 dl amaretto likőr
aszalt gyümölcs kocka
egy kakaós csiga vagy
néhánydarab baba piskóta

Elkészítése:
Vaníliás pudingot készítek, a harmadához hozzáadom a habbá vert tejszínt és a vízben megfőzött zselatint. A massza másik harmadát összekeverem a kávéval, majd tetszőleges formába öntöm, először a fehér, majd ha megkötött, a kávés réteget. Kb. 1 órát hűtőben tartom. A mártáshoz a vaníliás puding maradékához adom a likőrt, ha szükséges, édesítem, esetleg egy kis tejszínnel hígítom. Ha jól megdermedt tányérra kiborítom, köré öntöm a mártást és díszítem aszalt gyümölcs kockával, kakaós csiga darabokkal vagy babapiskótával stb.
Isteni ez a kávés mousse, nem túl munkaigényes és nagyon látványos! Eredetileg a díszítéshez csokiba mártott édes süteményt illene rakni, de nálunk az történt, hogy mire elkészült ez a desszert a gyerekeim megették a díszítésre szánt sütit, így lett hirtelen a kakaós csiga a díszítőelem!