2008. március 13., csütörtök

Libamáj sült borsmustáros rizzsel

Sült libamáj borsmustáros rizzsel



Hozzávalók:
400 g libamáj,
só,
őrölt bors,
0,5 dl olívaolaj,
10 dkg borsmustár (rucola),
20 dkg cukkini,
2 húsos piros paprika,
0,5 dl olívaolaj,
1 dl szárnyasalaplé,
1 kis evőkanál hagyma, só
10 dkg rizs


Elkészítése:

A mártáshoz a paprikákat nyílt lángon megsütöm, majd kis időre letakarom.

Amikor felpuhult a héja, megtisztítom és nagyobb darabokra vágom.

Olajon kicsit megfuttatom a finomra vágott hagymát, majd rádobom a paprikát, megsózom és felöntöm az alaplével. Felforralom, turmixolom, végül finom szűrőn átszűröm.
A körethez elkészítem a rizst. Egy másik serpenyőben olajat hevítek, átforgatom rajta a megmosott, leszárított borsmustárt, majd összekeverem a rizzsel.
A megmosott cukkinit vékony szeletekre vágom, nagyon forró, száraz (!) teflonserpenyőben mindkét oldalát megsütöm, mikor kiveszem akkor sózom.
A libamájat jeges vízben kiáztatom, letörölgetem és fölszeletelem. Sózom, mert csak a sertés májat nem lehet sütés előtt-közben sózni, mert megkeményedik, de a szárnyasmáj puha marad! Tehát a sózás után borsozom, majd felmelegített, száraz teflonserpenyőben ízlés szerint megsütöm.
Tálaláskor először a sült cukkini szeleteket teszem a tányérra, erre a borsmustáros rizst.

(Ez utóbbit meg kell locsolni a sült libamáj pecsenyelevével.)
A tetejére helyezem a libamáj szeleteket, köré pedig a paprikamártást.