2018. június 22., péntek

SKÓT TOJÁS

Hasonlít a mi Stefánia vagdaltunkra, állítólag Angliában illetve Skóciában nagy kedvenc és az utcán is áruljak.

Hozzávalók:
------------
-8 főtt tojás
-fél kg darált hús, sertés, de lehet fele marha fele sertés
-1 fej hagyma
-só
-bors
-bazsalikom
-tárkony
-oregánó
-zöldpetrezselyem
A panírozáshoz:
-liszt
-2 tojás
-prézli

Elkészítése:
-------------
A tojásokat 5 percig főzöm, majd hideg vízbe merítem, hogy könnyen és szépen lejöjjön a héja.
A darált húsba beleteszem a reszelt vöröshagymát, a fűszereket és jól összedolgozom, majd végül az apróra vágott zöldpetrezselyemmel is összegyúrom.
Nyolc egyenlő részre osztom a darált húst.
A tenyeremben lapocskát készítek ennek közepére helyezem a főtt tojást és finom mozdulatokkal körbevonom a hússal a tojásokat. Végül hagyományos módon bepanírozom és forró zsiradékban kisütöm.
Én köret nélkül egyszerű fejes salátával fogyasztottam.