2018. június 22., péntek

SÓS KIFLI JOGHURTOS TÉSZTÁBÓL

Állítólag a joghurt csodákat művel a tésztával. Annak ellenére, hogy keleszteni kell, nem nagy kihívás. Szórható még rá sajt, és magvak is.

Hozzávalók:
----------
-65 dkg liszt
-20 dkg sajt
-5 dkg élesztő
-2 db tojás
-2 dl tej
-2 dl joghurt
-1 dl olaj
-1 teáskanál só
-1 teáskanál cukor

Tetejére:
2 db tojássárga


Elkészítése:
------------
Langyos tejben rakom a cukrot, majd az élesztőt. Várok 10 percig, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet egy tálba öntöm, hozzáütöm a tojásokat, hozzáöntöm az olajat, és alaposan összegyúrom. Ekkor hozzáadom az élesztőt, a joghurtot és a sót. Amikor már sima, fényes, és összeáll, letakarom, majd pihentetem 40 percig.


Amikor a tészta körülbelül a duplájára emelkedik, átgyúrom, és nyolc cipóra osztom. Mindegyiket kinyújtom a lisztezett felületen kör alakúra, és háromszögekre vágom. Azok közepére rakok egy darabka sajtot, majd feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, mindegyik tetejét megkenem a felvert tojással. Megszórom sóval, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütöm, körülbelül 25-30 perc alatt.