2017. november 24., péntek

Ananászos zöldbab saláta

Hozzávalók:
-----------
-20 dkg zöldbab
-1 konzerv darabolt ananász
-10 dkg vörös bab
-2 szelet natúr sült hús
de elhagyható vagy tofuval helyettesíthető
-1 pohár görög joghurt
-1 maréknyi snidling

Elkészítése:
------------
1., A salátaöntet egyszerű. 1 pohár görög joghurtba ollóval belevágom a snidlinget és a mentát. Összekeverem a pestoval, és amíg feldarabolok mindent, addig hűtőbe teszem.

2., Egy tálba teszem az ananászt, a nagyobb darabokat kettévágom. Kevés sült karajt hozzá darabolok, de lehet szalámit, sonkát is.
Vagy el is lehet hagyni a húsféleséget.
Arányosan adok hozzá babot, majd felöntöm az öntettel és alaposan összekeverem.

3., A zöldbabot roppanósra főzöm. Tálaláskor kis bunkert építek belőle, középre teszem a bekevert salátát. Mentaággal díszítem és friss pirítóst kínálok hozzá.