2018. június 22., péntek

FOKHAGYMÁS SZAFTOS HÚS

Hozzávalók:
-----------
-1 kg sertéstarja
-1 nagy fej fokhagyma
-2 evőkanál pirospaprika
-2 evőkanál zsír
-liszt
-só

Elkészítés:
-----------
Megtisztítom a húst, centi vastag szeletekre vágom, a szeleteket kiklopfolom, besózom. Megforgatom a lisztben, és a zsíron hirtelen szép pirosra sütöm.
A fokhagymát megtisztítom, apró darabokra vágom, nem szeletekre vágom, és nem is átnyomom. A tál aljára szórok a fokhagymából, megszórom pirospaprikával. Erre teszem a kisült hússzeletet. Tetejét is meghintem fokhagymával és paprikával. Erre jön a következő. Így kerül egymás után minden kisülő hússzelet.

A maradék zsírban megpirítom a maradék fokhagymát, megsózom. Egy evőkanál lisztet átpirítok benne, 2 deciliter vizet hozzáöntök, felforralom, majd visszahelyezem a hússzeleteket. lefedem, és puhára párolom.