2018. június 22., péntek

SVÁB KOVÁSZOS UBORKA ÉS KOVÁSZOS KÁPOSZTA RECEPT


Most csinálok először ilyen típusú kovászos uborkát. Eddig mindig kenyérrel kovászoltam. Kíváncsi vagyok a végeredményre!

Hozzávalók:
---------------
-2-3 kg uborka,
-2 csokor kapor,
-2-3 nagyobb burgonya,
-só
-víz
- 5-6 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
--------------
Először is egy nagy uborkás üvegre lesz szükség. Alulra pakolok 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát teszek. Nem tévedés, nem kenyeret kell rá tenni! Az öreg burgonya is megfelel erre a célra. A lé sosem penészesedik meg, áttetsző, tiszta marad és behűtve a legfinomabb üdítőital.

Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkákat. Tetejére szintén karikákra vágott nyers krumplit rakosgatok. Legfelülre még 1 csokor kemény szárú kapor kerül, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész “rakományt”.

Végül leöntöm langyos, sós vízzel – ahány liter víz, annyi evőkanál só! Kistányérral letakarom, 3 nap múlva kész.
A káposztát ugyan így készítem, de abba babérlevelet is teszek.