2011. november 21., hétfő

Mustáros apróhús csemegekukoricával

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöld
  • 2 db erőleves kocka
  • 4 ek mustár
  • 4 ek csemege kukorica konzerv
  • 1 ek liszt
  • Bors

Elkészítése:

A húst ujjnyi csíkokra vágom, kevés sóval és őrölt borssal megszórom és fél órát állni hagyom. A felforrósított olajon fehéredésig, majd zsírjára sütöm a húst. Az apróra vágott petrezselyem zölddel megszórom, átkeverem kb. 2 dl vizet öntök rá. Beleteszem a leveskockákat és ebben a lében puhára főzöm a húst. A tejfölből, lisztből habarást készítek, besűrítem vele az ételt, készre forralom és végül a mustárral és a morzsolt csemege kukoricával ízesítve tálalom.