2011. november 4., péntek

Rozmaringos sertésragu citromos mártással


A pecsenye sütése

Hozzávalók:

    • 1 kg sertés comb
    • 1 citrom
    • 1 dl tejföl
    • 1,5 dl főzőtejszín
    • 1 ek liszt
    • 2-3 szál friss rozmaring
    • olaj
    • bors

Elkészítése:

A sertéscombot nagyobb kockákra vágom, besózom és borsozom és egy órára a hűtöbe teszem, hogy jól átjárja a fűszer a húst.
Olajat hevítek egy mélyebb serpenyőben és a húst maréknyi adagokban pecsenyére sütöm, kiszedem az edényből és félrerakom. A citrom reszelt héját összekeverem a citrom levével és a pecsenye lére öntöm, majd a tejfölt és a főzőtejszínt simára keverem a liszttel és ezt is hozzáöntöm. Sózom, borsozom és végül az apróra vágott rozmaring leveleket szórom bele az illatozó mártásba. Összeforralom az egészet, majd beleforgatom a húst és addig rotyogtatom amíg besűrűsödik.