2012. február 12., vasárnap

Lazacfilé brokkolival és gnocchival




Hozzávalók:

  • 20 dkg lazacfilé
  • 20 dkg brokkoli
  • 1 zacskó gnocchi
  • 2 dl csirkehúsleves
  • 1 kis fej hagyma
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek liszt
  • olaj, só, bors, kakukkfű
  • reszelt parmezán

Elkészítése:


A brokkolit rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben 5-6 perc alatt megfőzöm. A gnocchit a csomagoláson található utasítás szerint elkészítem. Közben a lazacból egy csipesz segítségével a vastag szálkákat eltávolítom, majd apró kockákra vágom a halat. Olajat hevítek egy serpenyőben, a hagymát megfonnyasztom, ráteszem a brokkolit, majd a lazacot, körülbelül 2 percig együtt sütöm, fűszerezem szerecsendióval, sóval, borssal, kakukkfűvel. Megszórom a liszttel, átkeverem és a húslevessel meg a tejjel együtt mártás sűrűségűre forralom. Ehhez adom a gnocchit és a tetejét parmezánnal megszórom.