2012. február 15., szerda

Kelkáposztakrém leves tojástekerccsel






Hozzávalók:

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. zsír
  • só, bors, őrölt köménymag
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejföl

  • A tojástekercshez:
  • 3 tojás
  • 1 ek. zsír a ütéshez


Elkészítése:

A kelkáposztát felaprítom, a hagymát kockázom, a 3 gerezd fokhagymát aprítom. Annyi sós hideg vízben, hogy ellepje főzni kezdem. Fűszerezem és körülbelül 20 perc múlva fokhagymás rántással besűrítem, majd végül tejföllel ízesítem. Botmixerrel pürésítem. A tojásokat egy tányérban felverem, sózom és egy kizsírozott serpenyőben tojáslepényt készítek. Melegen feltekerem a tojáslepényt és felkarikázom, majd a levest ezzel tálalom.