2010. április 5., hétfő

Húsvéti szűzpecsenye siitake gombával


Hozzávalók:

800 g sertés szűzpecsenye,
3tojás,
150 g hajdina,
1 narancs héja,
100 g liszt,
2 dl tej,
50 g mazsola,
100 g siitake gomba,
100 g csiperke gomba,
levendulalevél,
só,
0,5 dl vörös balzsamecet,
3 dl Irsai Olivér,
2 dl étolaj a sütéshez

Elkészítése:
A szűzpecsenyét megsózom, egy kevés olajon elősütöm, majd forró sütőben alufólia alatt 8-10 perc alatt világos rózsaszínre sütöm, majd a végén 3-4 percig fólia nélkül sütöm készre. Palacsintatésztát készítek a reszelt narancshéjjal és a sós vízben főtt hajdinával, kisütöm, majd melegen feltekerem. A hússütő serpenyőben megpirítom a gombát a beáztatott mazsolával és a levendulalevéllel, felengedem kevés balzsamecettel és a borral. Sült levendula ággal díszítem.