2010. április 28., szerda

Kókusztejes csirkemell gombás, zöldborsós spagettivel


Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
só, darált bors, 0,5 dl olaj
2 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál reszelt gyömbér
3-6 színes csili paprika
1,5 dl kókusztej
koriander,1 citrom

A körethez:
30 dkg spagetti
3 dkg vaj
10 dkg zöldborsó
15 dkg gomba, hegyes erős paprika

Elkészítése:

A csirkemellet sózom, borsozom és olajon megsütöm.A visszamaradt olajon megfuttatom a szeletekre vágott hagymát,megszórom a reszelt gyömbérrel, vékonyra szeletelt erős paprikákat, fokhagymát, és felöntöm a konzerv kókusztejjel. Összeforralom, sózom, beleszórom a koriandert, a reszelt citromhéjat és a kinyomott levét. Visszatéve a melleket összeforralom, és tálalom a körettel.

A tésztát szokásos módon kifőzöm, leszűröm és összekeverem a vajon megpárolt gombával és borsóval, majd megsózom ízlésem szerint.