2010. április 12., hétfő

Green curry leves csirkehússal - Egy kis Ázsia :) !



Hozzávalók:

30 dkg csirkemell
4 dl kókusztej
1 fej lila hagyma
1/2 padlizsán
1/2 piros és zöld pritamin paprika
3 ek bambuszrügy (konzerv, de természetesen friss az igazi)
2 szál sárgarépa
5 db baby kukorica (a konzerv is megfelelő)
2 ek kristálycukor (pálmacukrot használnak eredetileg)
3 ek green curry paste
3 ek olaj
3 dl víz

Elkészítése:

A wok-ban felforrósítom az olajat, beleteszem a curry pasztát, sűrűn kevergetve pirítom körülbelül 1 percig, majd a kókusztej felét ráöntöm. Összekeverem, újra felforralom és amikor felforr a csirkemellet beleteszem, amit előtte féltenyérnyi vékonyka szeletekre vagdalok, amit speciel' én enyhén kiklopfolok - de a hús aprítás teljesen az ízlés dolga, lehet kockára vágni, vagy csíkozni is!
Ezután a két evőkanálnyi cukrot beleszórom és újra felforralom az alapot a csirkehússal és kb 3-4 percig magas lángon főzöm, majd ezután a zöldségeket teszem bele, átkeverem és a vízzel felöntöm. Még 3-4 percig főzöm a zöldségekkel, majd párolt rizzsel tálalom.