2010. április 12., hétfő

Sült ananász fagyival

Hozzávalók:

1 friss ananász,
20 dkg kristálycukor
6 dkg vaj,
1 tk Erős Pista,
4 tk tárkony,
pár szem földi szeder,
1 dl cukorszirup,
1 csomag vaníliás cukor,
4 gombóc gyümölcsös & mogyorós vanília fagylalt

Elkészítése:


Fél deciliter vízzel együtt egy serpenyőbe teszem a kristálycukrot, és magas hőfokon felolvasztom. Ha sötétedni kezd, a serpenyőt rázogatom, hogy egyenletes színű karamellt kapjak, majd ebbe helyezem a 1,5 cm vastag karikákra vágott ananászszeleteket, és mindkét oldalán aranyszínűre pirítom.
Hozzáadom a vajat és a vaníliát, és a sütőben alacsony hőfokon tovább párolom az ananászt. Kiveszem és melegen tartom.
A cukorsziruphoz hozzáadom a tárkonyt és az Erős Pistát.
Az sült ananászt a fagylalttal és sziruppal körítve tálalom.