2010. március 15., hétfő

Bazsalikomos sertés, mungóbabcsírával és zöldségekkel


Hozzávalók:

1 nagy csokor friss bazsalikom
60 dkg sertéshús
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 chili paprika
1 tk szardellapaszta
1 tk osztrigaszósz
mungóbabcsíra, bébikukorica, olaj, só, cukor

Elkészítése:

A wokban a felhevített olajra teszem az apróra vágott fokhagymát, beleteszem a chili paprikát, együtt pirítom, majd ráhelyezem a kis darabokra vágott sertéshúst és gyakori kevergetés mellett fehéredésig pörkölöm, mikor a hús leve is elpárolgott és kezd pecsenyévé sülni jöhet rá a szardellapaszta, az osztrigaszósz, a cukor (ízlés szerint esetleg kevés só, ha nem elég sós még a pasztáktól) jól átkeverem, s mikor összeértek az ízek mehet bele a mungóbabcsíra, a bébikukorica és a leveleire tépkedett friss bazsalikom amit a végén a zöldséges húshoz forgatok . Úgy kell csinálni, hogy ne törjön a kevergetéstől péppé a bazsalikom, és a többi zöldség se.
Párol basmati rizzsel tálalom.