2009. december 14., hétfő

Sztrapacska


Hozzávalók:

500 g burgonya lereszelve
20 dkg juhtúró
3 tojás
egy teáskanál só
kb. 300-450 g rétesliszt (annyi, ami közepesen kemény nokedlitészta állaghoz kell)
200 g felkockázott szalonna
2 fej lilahagyma
frissen őrölt bors
tejföl

Elkészítése:

A burgonyát lereszelem, a tojást, a lisztet és a sót összekavartam, majd egy fazékban vizet forralok, sót teszek a főzővízbe. Beleszaggatom a masszát, kb. 5-6 percig főzöm a galuskákat. Tésztaszűrőbe öntöm, hideg vízzel átmosom.

Közben a felkockázott szalonnát kisütöm és leszűröm. A zsír egy részén megpárolom a karikára vágott lila hagymát.

Ráöntöm a nokedlikre a forró szalonnazsírt, majd a gomolyát is rámorzsolom.

A tetejére szórom a szalonnát és a párolt lila hagymakarikákat.

Frissen őrölt borssal és tejföllel tálalom.