2009. december 10., csütörtök

Tejfölös lencseleves tojással és sajttal


Hozzávalók:

25 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 leveskocka
2-3 babérlevél
1 ek liszt, paprika, só, bors, olaj
tejföl, keményre főzött tojás, reszelt sajt
petrezselyemzöld

Elkészítése:

A megmosott lencsét hideg sós vízben felteszem főzni, majd belerakom a felkockázott vöröshagymát, két gerezd durvára vágott fokhagymát, a babérleveleket és a leveskockát.
Ha félig megfőtt a lencse beleteszem a felaprított sárgarépát, fekete borsot szórok hozzá ízlés szerint.
A végén fokhagymás pirospaprikás rántást készítek ezzel sűrítem, ezt megszórom az apróra vágott zöldpetrezselyemmel és a leveshez keverem.
Tálaláskor levesbetétként keményre főzött tojást és reszelt sajtot kínálok a tejföl mellé.