2010. február 22., hétfő

Tárkonyos zöldségleves gombával és csirkével


Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg gomba
  • 10-10 dkg sárgarépa, cukkini és zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével együtt
  • olaj, vaj, só, bors
  • 2 erőleveskocka
  • 2 teáskanál tárkony
  • 2 dl. főzőtejszín

Elkészítése:

A Wokban felhevített olajon a tetszés szerint feldarabolt húst fehéredésig elősütöm, majd félreteszem.
A maradék olajhoz kb. 3 deka vajat teszek és ezen az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinsztelem.
Beleszórom a tárkonyt, majd a gombát, zöldségeket, ízlés szerint borsozom, sózom és állandó keverés mellett kissé összerottyantom.
Felöntöm vízzel, beleteszem a leveskockákat, felforralom, belehelyezem az elősütött husit és kb. 3 percig főzöm - ügyelve arra, hogy a zöldségek ne főjenek túlságosan szét - inkább roppanósak maradjanak.
A végén 2 dl. főzőtejszínnel kissé besűrítem.