2009. december 10., csütörtök

Magyaros szűzérme kalocsai paprika szósszal


Hozzávalók:

40 dkg szűzpecsenye
80 dkg karikára vágott burgonya
2 db szeletelt zöldpaprika
2 db szeletelt paradicsom
2 fej kockára vágott vöröshagyma
4 ek liszt
1 tk paprika, bors, só, olaj
2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A karikára vágott burgonyát ropogósra sütöm. Tűzálló tálban melegen tartom. A szűzérmét felszeletelem, óvatosan kiklopfolom, besózom, majd lisztbe forgatom, mindkét oldalát megsütöm és félreteszem. Egy kevés olajban megfonnyasztom a hagymát, ráteszem a zöldpaprikát, sózom és fedő alatt megpárolom. Hozzáadom a paradicsomot, borsot, és készre főzöm a lecsót. Egy tepsiben elterítem a sült burgonyát, ráöntöm a burgonyára előbb a lecsót, majd a húsokat a tetejére terítem és forró sütőben megpirítom. Végül a hússütés után maradt zsiradékban egy kevés lisztet pirítok, zúzott fokhagymával ízesítem, majd egy csipet házi készítésű igazi kalocsai paprikával szórom meg, felengedem annyi hideg vízzel, hogy szósz sűrűségű legyen, ízesítem egy kis sóval és kiforralom. A tálaláskor mindenki ízlése szerint a szósszal együtt fogyaszthatja.