2008. június 16., hétfő

Tárkonyos csirkecomb tejszínes túróval





Hozzávalók:

4 db csirkecomb,
néhány friss tárkony levél - ill. kk szárított tárkony őrlemény
olaj, só,


A körethez:

6 db sárgarépa,
1 csomag zöld spárga,
1 kiskanál cukor,
fél kg burgonya,
2 dkg vaj,
1 dl tejszín,
só.

A túróhabhoz:


25 dkg túró,
1 kk koriander,
petrezselyemlevél,
1 kis vöröshagyma,
1,5 dl tejszín,
1 kiskanál zselatin,
só.


Először a túróhabot készítem el, mert ennek pár órát hűlnie kell a hűtőszekrényben. A túrót áttöröm, a korianderrel, zöldpetrezselyemmel és a finomra vágott vöröshagymával összekeverem, sózom, borsozom.
A tejszín harmadát felmelegítem és a zselatint feloldom benne, ezután a túróba keverem. A maradék tejszínt habbá verem és ezt is beleforgatom a túrókrémbe. Majd a hűtőbe rakva dermesztem.
Közben a csirkecombokat sózom, borsozom és tárkonnyal beszórom, kicsit állni hagyom, majd egy kiolajozott tűzálló edényben a szokott módon ropogósra sütöm.
A sárgarépát és a spárgát sós, cukros vízben roppanósra párolom. A meghámozott krumplit sós vízben megfőzöm.
A zöldségeket leszűröm, majd forró vajon megforgatom és a tejszínnel felengedem. Utánasózom és egy csipetnyi borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezem.
Tálalom a sült csirkecombokat és a tetejére fagylaltos kanállal 1-1 gombócot nyomok a túróhabból.