2008. június 30., hétfő

Padlizsánba tekert csirkemell grillezve

Hozzávalók:

20 dkg csirkemellfilé
1 padlizsán
10 dkg füstölt szalonna

A páchoz:

olaj, só,
fokhagyma, kakukkfű,
bazsalikom, őrölt rozmaring,
erős pirospaprika.


Elkészítése:

A szalonnát felcsíkozom, a padlizsánt vékonyra szeletelem, besózom és kb. 30 percig állni hagyom addig, míg a só hatására megpuhul a padlizsánszelet, hogy könnyen bele lehet tekerni a csirkehúst.
Közben elkészítem a húspácot az olaj, a zúzott fokhagyma és a fűszerek hozzáadásával, majd az ujjnyi szeletkékre vágott csirkemellet kb. 20-30 percig a pácolom.
Majd a padlizsánszeletbe egy csík szalonnát és egy csirkemell darabkát göngyölök és fogpiszkálóval összetűzöm.
15 perc grillezést igényel!