2008. június 23., hétfő

Csirkemell pisztáciával és sült mangóval





Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé,
5 dkg pisztácia,
2 szem érett mangó,
15 dkg márványsajt,
2 dl fehér bor,
1 dl tejszín,
olaj,
só.


Elkészítése:

A csirkemellfilét éles késsel aprócska darabokra vágom, majd belekeverem a durvára vágott pisztáciát és kevés sóval ízesítem. Folpack segítségével kis téglalapokat formázok a masszából, majd kevés olajon egy serpenyőben kisütöm a lapocskákat. A maradék olajban a meghámozott, felszeletelt mangót is megsütöm. A visszamaradt zsiradékot felengedem a borral és a tejszínnel, majd a márványsajtot is beleteszem és jól összeforralom. A sajtból egy keveset a díszítésre félreteszek.
Adagonként 3 szelet pisztáciás csirkelapocskát szoktam kisütni. Tálaláskor a húslapocskák közé rakom a sült mangót majd a tetejére morzsolok a márványsajtból és a szószt köré öntöm.

Nincsenek megjegyzések: