2008. június 30., hétfő

Csirkemáj kínai kellel, zöldborsóval és sült krumplival


Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj,
30 dkg kínai kel,
15 dkg zöldborsó,
10 dkg füstölt szalonna,
2 ek vaj,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
olaj, só, vegeta,
majoranna, őrölt kömény,
3-4 karika hegyes erős paprika.

Elkészítése:

A kínai kelt felcsíkozom, a füstölt szalonnát felkockázom.
A szalonnát egy serpenyőben elkezdem pirítani, majd ráteszem a vajat és a kínai kelt. Fűszerezem őrölt köménnyel, sóval és lefedve készre párolom.
A zöldborsót forrásban lévő vegetás vízben megfőzöm, leszűröm és tálalásig félreteszem.
A vöröshagymát durva darabokra szeletelem, a fokhagymát csíkokra vágom, majd a csirkemájat is felaprítom. Az olajban először a hagymát kezdem pirítani, aztán ráteszem a fokhagymát, az erős paprika karikákat és együtt is pirítom, majd végül a csirkemájat dobom rá.
Fűszerezem majorannával, erős lángon sütöm, sűrűn kevergetve míg megpirul a máj is.
Tálalom a ragut a vajon párolt kínai kellel, zsenge zöldborsóval és sült krumplit adok mellé.

Nincsenek megjegyzések: