2018. július 26., csütörtök

MASCARPONÉS MOGYORÓKRÉMES PALACSINTATORTA

Nagyon mutatós, laktató és mennyeien finom, igazi ízorgia. A szokásosnál kicsivel vastagabbra sütött tésztából készült torta nem csak a gyerekek kedvence.
Hozzávalók:
-----------
A palacsintához:
--------------
-4 dl liszt
-4 dl tej
-4 db tojás (közepes)
-1-2 evőkanál porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
-2 teáskanál sütőpor
-csipet só
-olaj a sütéshez

A töltelékhez:
---------------
-25 dkg mascarpone
-3-4 evőkanál mogyorókrém
-2 evőkanál porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
-2 dl habtejszín (v. hulala)
A tetejére:
------------
-10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
------------
Az egész tojásokat összekeverem a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitálom a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára keverem. (A szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát kapok.)
A palacsintasütőt kevés olajjal kikenem, majd beleteszek egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát kisebb lángon szép pirosra sütöm.
A mascarponét alaposan összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt (v. hulalát) kemény habbá verem.
A tányérra egy palacsintát teszek, majd ízlés szerint megkenem a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután befedem egy palacsintával, majd megkenem tejszínhabbal. Addig ismételem, amíg az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül.
A maradék mogyorókrémet, összekeverem egy kevés tejszínhabbal, majd azzal kenem meg a palacsintatorta tetejét.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom, majd kevergetve kihűtöm. Ezután ízlés szerint a torta tetejére csorgatom.
Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint felszeletelem, és úgy kínálom.
Érdemes az elkészült tortát betenni a hűtőbe, hogy a töltelék kicsit megdermedjen, így könnyebben szeletelhető.