2011. március 16., szerda

Füstölt sajt mártás

 

       
      Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl erőleves
  • 0,5 cl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszin
  • 15 dkg füstölt sajt
  • tiszta só 
  • bors 
  • szerecsendió 
  • babérlevél 
  • kakukkfű

Elkészítése:

A vajon a karikára vágott hagymát fedő alatt dinszteltem, majd felöntöm a fehérborral és az erőlevessel. Teszek bele két kisebb babérlevelet és egy csipet kakukkfüvet. Addig főzöm, amíg a hagyma teljesen szétfő. Ekkor belerakom füstölt sajtot. Kevergetem ameddig szétolvad a sajt. Tiszta sót használok a sózáshoz, borsozom ízlés szerint és egy kevés szerecsendiót reszelek hozzá. Két-három percet erősebb lángon rotyogtatom sűrű kevergetés közben, majd a főzőtejszínt hozzáadom és mártás sűrűségűre forralom.
  •