2008. május 5., hétfő

Sült csirkemell mustáros pulykamájjal és zöldborsópürével



Hozzávalók:

4 szelet csirkemellfilé,
2 db pulykamáj,
1 szál póréhagyma,
2 ek. mustár,
1 ek. vaj,
1/2 cs vágott petrezselyem,
olaj, só, bors.

A zöldborsó püréhez:

40 dkg borsó,
1 ek. vaj,
1 ek. cukor,
5 dkg vaj.


Elkészítése:
A pulykamájat tetszés szerinti darabkákra vágom, majd a felhevített olajon kb. 5 percig sütöm, ráteszem a felkarikázott poréhagymát, sózom, borsozom és együtt is pirítom amíg a hagyma megsül. Megszórom vágott petrezselyemmel. A végén belekeverem a mustárt, majd kiveszem a serpenyőből a májat és a maradék zsiradékra teszek egy kanálnyi vajat amiben készre sütöm az előre besózott csirkemell darabokat. Ha ezzel végeztem akkor 1 dl vizzel jól kiforralom a maradék zsiradékot és ezt a szaftot a májra öntöm.

A zöldborsót annyi vízzel, hogy éppen ellepje felteszem főzni, sózom és megszórom cukorral. Ha megfőtt hozzáteszem a forró borsóhoz a vajat, izlés szerint még fűszerezhetem és botmixerrel pépesítem.

Köretnek sült krumplit készítek.