2008. április 14., hétfő

Pisztráng és egyéb finomságok faszénparázson

A sütés helyszíne

A képen látható finomságokat vasárnap sütöttük a sziget spiccen, ami az egyik kedvenc kiránduló helyünk Istvánnal. Gyönyörű a táj, a homokos Duna part miatt pedig a sütés nem igényel túl nagy előkészületet, egyszerűen egy kis gödröt kell ásni, majd megtölteni faszénnel, megvárni míg ízzik a parázs és máris kezdődhet a sütés!

Először a pisztrángot sütöttük meg, aminek az előkészítése és sütése István specialitása!
Aki csak egyszer is eszik a sült pisztrángjából....... -:))


Hozzávaló:


3 db pisztráng,
3 szelet bacon szalonna,
bazsalikom,
kakukkfű,
rozmaring,
koriander,
só, olaj,
citromkarika.


A pisztrángokat megmosom, megtisztítom, kívűl-belül besózom, majd a bazsalikommal, a kukkfűvel, a rozmaringgal és az őrölt korianderrel megszórom. A hasába teszek egy-egy szalonna szeletet valamint 1-2 citromkarikát. Olajjal meglocsolom egy kicsit és a sütés előtt legalább 30 percig állni hagyom.