2008. április 7., hétfő

Pikáns csirkecomb diós rizzsel és zöldhagymamártással





Hozzávalók:

4 egész csirkecomb,
1 evőkanál erőspaprika krém,
2 gerezd fokhagyma,
1 tk koriander,
olaj, só, őrölt bors

A hagymamártáshoz:

1 csokor zöldhagyma,
2 ek. liszt,
1 dl zöldségleves,
1 dl tejszín,
őrölt bors, só

A körethez:

25 dkg főtt rizs,
1 tojás,
1 pohár dióbél,
1,5 dl olaj a sütéshez,
só, bors

Elkészítés:

A csirkecombokat sózom, borsozom, majd bekenem a paprikakrémmel és a zúzott fokhagymával. A végén beszórom az őrőlt korianderrel. 1-2 órára a hűtőbe rakom, majd 40-45 percig sütöm.

Közben elkészítem a mártást. A zöldhagymát felkarikázom, majd az olajon megdinsztelem, megszórom a liszttel, felengedem a zöldséglevessel, majd a tejszínt is belerakom, sózom, borsozom és készre forralom.

Ezután a köretet készítem el. A megfőzött rizsbe belekeverem a nyers tojást és a diót, ízlés szerint sót és borsot, majd kis pogácsákat formázok belőle és forró olajban kisütöm.

Bizony, nem sajnáltam az Erős Pistát a csirkecomb pácolásásra, de mi szeretjük a csípőset! A diós rizs pedig annyira fincsi, hogy mindenkinek ajánlom, hogy készítse el, bármilyen más ételhez is köretnek. Kihűlve is nagyon ízletes, valamilyen hidegtálon is megállná a helyét.