2008. október 6., hétfő

Indonéz csirkemell


Hozzávalók:

40 dkg csirkemell
1 dl citromlé
25 dkg érett paradicsom
3 db chilipaprika
1 diónyi reszelt gyömbér
3 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál kurkuma
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A csirkemellfilét falatnyi darabokra vágom, majd meglocsolom citromlével,
összekeverem és kb. fél óra hosszat állni hagyom.
A paradicsomot felkockázom, a chilipaprikát felkarikázom, a gyömbért meghámozom, tormareszelőn lereszelem. A fokhagymát apróra vágom.
A paradicsomot összekeverem 2 dl vízzel, majd átpasszírozom és erős tűzön felforralom.
Hozzáadom az előkészített csirkét, a chilipaprikát, a gyömbért, a fokhagymát a kurkumát, és a reszelt citromhéjat. Lassú tűzön lefedve kb 30 percig párolom.
A kókuszreszeléket 2,5 dl forrásban lévő vízzel leöntöm és kb. 10 percig állni hagyom, majd leszűröm, jól kinyomkodom és a keletkező kókusztejet' hozzákeverem a húshoz. 10 percig állni hagyom, majd forrón tálalom. Köretnek párolt rizst adok.