2008. október 27., hétfő

Vargabéles mézes tejföllel és baracköntettel


Hozzávalók:

25 dkg túró,
2 tojássárgája,
8 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja,
2 vaníliás cukor,
20 dkg cérnametélt,
2 dl tejföl,
2 dkg vaj,
só, réteslap, baracköntet, méz.

Elkészítése:

A túrót áttöröm és a tojássárgával, cukorral, vaníliás cukorral 1 dl tejföllel, csipet sóval habosra keverem. A kifőzött tésztával összekeverem, majd 10 percet pihentetem.
A réteslapot kockákra vágom és egy muffin-sütőformát kivajazok, majd a réteslapot belerakom úgy, hogy a közepébe egy mignonpapírt helyezek, amit lencsével megtöltök. Nagy lángon kb. 8 percig sütöm, majd ha kihűlt, kiöntöm a lencsét és kiveszem a papírt. A kisült réteslap közepébe töltöm a vargabélest majd baracköntettel és mézes tejföllel tálalom.