2008. szeptember 29., hétfő

Padlizsánpüré leves szalonnás túrótekerccsel


Hozzávalók:

1 padlizsán,
10 dkg túró,
15 dkg kockázott füstölt szalonna,
1 csokor petrezselyem,
1 vöröshagyma,
1 dl tejföl,
3 dl fehérbor,
2 ek olaj,
só.

Elkészítése:

A szalonnakockákat saját zsírjában lassan kisütöm, majd leszűröm. A megmosott padlizsán héját kétujjnyi szélesen meghámozom, majd a szalonna zsírjában megsütöm, kiszedem, lecsöpögtetem
és félrerakom.
Az olajon megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a padlizsán felkockázott húsát. Megsózom, felöntöm fehérborral és egy fél liter vízzel, majd hagyom csendesen felforrni. Kb 20 perc után botmixerrel simára keverem a levest. A pürélevest tejföllel meglocsolva tálalom majd.
A túrót összekeverem a kisült szalonna kockákkal, az aprított petrezselyemzölddel és egy kis szalonna zsírral. Kis hengereket formálok belőle, melyeket egyenként beletekerek a sült padlizsánhéjakba. A pürélevest ezzel a levesbetéttel tálalom.