2008. szeptember 29., hétfő

Sült csirkecomb chilis-mandulás szőlővel és hagymás pürével




Hozzávaló:

2 csirkecomb,
1 ek. sült csirke fűszerkeverék
1 dl fehérbor
olaj.

A chilis szőlőhöz:

1 nagy fürt szőlő,
chili paprika,
1 ek. kristálycukor,
1 ek. vaj,
1 dl fehérbor,
1/2 citrom leve,
csipet fahéj,
só,
bors,
1 ek. pirított mandulaforgács.

A hagymás püréhez:

1 kis fej vöröshagyma,
1 ek vaj,
60 dkg burgonya,
1 dl tejszín.

Elkészítése:


A megtisztított csirkecombokat a sült csirkefűszerrel beszórom és 20 percet állni hagyom, majd olajon megsütöm a csirkecombokat.
A szőlőt megmosom, leszemezem. A chili paprikát apró kockákra vágom. A cukrot megpirítom a vajon, majd felöntöm a fehérborral, hozzáteszem a citromlevet és a fahéjat. Addig forralom ameddig a cukor el nem olvad, ezután beleszórom a szőlőt, a chili paprikát, sót, borsot és további 2 percig főzöm. A végén megszórom a pirított mandulaforgáccsal.
A burgonyát sós vízben megfőzöm, leszűröm és 1 dl tejszínnel, kis sóval habosra keverem.
A vajon megfonnyasztom a felaprított vöröshagymát, majd beleforgatom a tejszínes burgonyába.